Avokádový tatarák

Avokádo je veľmi chutné a zdravé ovocie obsahujúce veľké množstvo vitamínov, minerálov, zdravých tukov i bielkovín. Možno ho konzumovať v surovom stave, ale aj tepelne upravené. V kuchyni je bezpochyby veľmi obľúbenou surovinou a existuje nespočetné množstvo receptov, ako s ním naložiť.

Dnes môžete vyskúšať recept zo surového avokáda na skvelý tataráček. Nechýba v ňom ani sušené paradajky a kapary. Kombinácia všetkých použitých ingrediencií je delikátna. Tataráček z avokáda doplňte opečenou bagetkou a doprajte si ho trebárs ako predjedlo alebo na večeru.
Avokádový tatarák s opečenou bagetkou

Na 4 porcie potrebujete: 2 veľká avokáda, 1 menšiu červenú cibuľu, 2 lyžice krájaných sušených paradajok, 1 lyžicu nasekaných kapár, 1 hrsť čerstvých byliniek (koriander, petržlen), šťavu z polovice citróna, soľ, korenie. Na opečené bagetky: 2 biele bagetky, trochu olivového oleja, 1 hrsť nastrúhaného parmezánu, 1 lyžicu krájaných sušených paradajok, 1 hrsť nasekaných byliniek

Postup: Avokádo rozpoľte, zaseknutím nože do kôstok tieto vyberte a pomocou lyžice opatrne vydloubněte dužinu zo šupiek. Avokáda pokrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou a zľahka premiešajte. Pri premiešanie dajte pozor, aby sa vám z avokáda nestala kaše (záleží na jeho vyzretosti).

Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte k avokáde. Nasekajte nadrobno hrsť byliniek podľa vlastného výberu (ja som použila koriander a petržlen) a pridajte ich tiež do misy. Ako posledný vložte sušené paradajky a kapary. Všetko opäť s citom premiešajte, trošku osoľte a okoreňte. So soľou to nemusíte preháňať, slanú chuť dodajú práve sušené paradajky.

Bagetky pokrájajte šikmo na väčšie krajce. Vyskladajte je na rozpálenú panvicu zasadenom olivovým olejom a opečte z oboch strán dochrumkava. Opečené bagetky posypte parmezánom, sušenými paradajkami a bylinkami. Podávajte kopček avokádového TATARÁČIKY s niekoľkými kúskami takto prichystané bagetky a príjemne si túto kombináciu vychutnajte!

Tip: Kúpte si zrelé (nie prezreté) avokádo, ak chcete tataráček pripravovať už v ten istý deň. Ak plánujete robiť tataráček až za pár dní, kúpte si pokojne nedozreté avokádo dopredu a nechajte ho doma dva až tri dni dozrieť.

Ako už bolo spomenuté v texte, existuje veľa receptov s avokádom, na ktorých si môžete naozaj pochutnať. My ho pre vás máme v polievke, zapečené aj ako dezert, poprípade ho môžete skúsiť tiež ugrilovať

Pridaj komentár

Kuchyňa

Dotyky krásy pre vašu jedáleň

Domáca jedáleň je priestor, kde môžete nielen realizovať svoje kulinárske fantázie, relaxovať pri šálke aromatickej kávy, ale aj prijímať milých hostí a priateľov a stretávať sa ako rodina pri chutnej večeri a rozhovoroch od srdca k srdcu.Moderný nábytok, originálne doplnky, elegantné textílie a ďalšie dekoratívne detaily do jedálne pomôžu vytvoriť útulnú atmosféru.Vighome.sk je miesto, ktoré […]

čítaj viac...
Kuchyňa

Ostrovčekové kuchynské digestory

Digestor je nepostrádateľný kuchynský spotrebič, ktorý slúži na odstránenie horúcej pary a škodlivých častíc tuku a karcinogénov. Digestor tiež účinne eliminuje nepríjemné pachy, ktoré sa pri varení šíria po celom dome. Digestor je tiež estetickým doplnkom interiéru kuchyne a chráni povrchy pred znečistením. Priestor v kuchyni je dôležitý pre každú gazdinku, preto sú ostrovčekové odsávače […]

čítaj viac...
Kuchyňa

5 TAJNÝCH TRIKOV, VĎAKA KTORÝM BUDE VAŠA KUCHYŇA VYZERAŤ DRAHŠIE

Aby miestnosť, ktorej sa hovorí „srdce domu“, vyzerala štýlovo a draho, nie je vôbec potrebné míňať státisíce na rekonštrukciu kuchyne. Malé detaily a akcenty stačia na to, aby sa kuchyňa zmenila na útulný priestor, kde budú všetci členovia rodiny pohodlní. Kovanie Pri výbere zostavy do kuchyne málokto venuje pozornosť kľučkám dverí a inému kovaniu, ale […]

čítaj viac...
%d blogerom sa páči toto: