Avokádový tatarák

Avokádo je veľmi chutné a zdravé ovocie obsahujúce veľké množstvo vitamínov, minerálov, zdravých tukov i bielkovín. Možno ho konzumovať v surovom stave, ale aj tepelne upravené. V kuchyni je bezpochyby veľmi obľúbenou surovinou a existuje nespočetné množstvo receptov, ako s ním naložiť.

Dnes môžete vyskúšať recept zo surového avokáda na skvelý tataráček. Nechýba v ňom ani sušené paradajky a kapary. Kombinácia všetkých použitých ingrediencií je delikátna. Tataráček z avokáda doplňte opečenou bagetkou a doprajte si ho trebárs ako predjedlo alebo na večeru.
Avokádový tatarák s opečenou bagetkou

Na 4 porcie potrebujete: 2 veľká avokáda, 1 menšiu červenú cibuľu, 2 lyžice krájaných sušených paradajok, 1 lyžicu nasekaných kapár, 1 hrsť čerstvých byliniek (koriander, petržlen), šťavu z polovice citróna, soľ, korenie. Na opečené bagetky: 2 biele bagetky, trochu olivového oleja, 1 hrsť nastrúhaného parmezánu, 1 lyžicu krájaných sušených paradajok, 1 hrsť nasekaných byliniek

Postup: Avokádo rozpoľte, zaseknutím nože do kôstok tieto vyberte a pomocou lyžice opatrne vydloubněte dužinu zo šupiek. Avokáda pokrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou a zľahka premiešajte. Pri premiešanie dajte pozor, aby sa vám z avokáda nestala kaše (záleží na jeho vyzretosti).

Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte k avokáde. Nasekajte nadrobno hrsť byliniek podľa vlastného výberu (ja som použila koriander a petržlen) a pridajte ich tiež do misy. Ako posledný vložte sušené paradajky a kapary. Všetko opäť s citom premiešajte, trošku osoľte a okoreňte. So soľou to nemusíte preháňať, slanú chuť dodajú práve sušené paradajky.

Bagetky pokrájajte šikmo na väčšie krajce. Vyskladajte je na rozpálenú panvicu zasadenom olivovým olejom a opečte z oboch strán dochrumkava. Opečené bagetky posypte parmezánom, sušenými paradajkami a bylinkami. Podávajte kopček avokádového TATARÁČIKY s niekoľkými kúskami takto prichystané bagetky a príjemne si túto kombináciu vychutnajte!

Tip: Kúpte si zrelé (nie prezreté) avokádo, ak chcete tataráček pripravovať už v ten istý deň. Ak plánujete robiť tataráček až za pár dní, kúpte si pokojne nedozreté avokádo dopredu a nechajte ho doma dva až tri dni dozrieť.

Ako už bolo spomenuté v texte, existuje veľa receptov s avokádom, na ktorých si môžete naozaj pochutnať. My ho pre vás máme v polievke, zapečené aj ako dezert, poprípade ho môžete skúsiť tiež ugrilovať

Pridaj komentár

Kuchyňa

Ako si vybrať kuchynský nôž

Kuchyňa je svet bez dna. Alebo nekonečné. Je ako more – je v ňom toľko rôznych „obyvateľov“. Patrí sem nábytok, spotrebiče a riad a samozrejme sú to nože. Bez noža, čo sa dá povedať, je každá, aj tá najkrajšia a najmodernejšia kuchyňa podradná. Môžete si kúpiť sto kuchynských robotov, ale aj tak niečo nezvládnu. A toto „niečo“ nestačí. Náš príbeh bude teda […]

Read More
Kuchyňa

Princípy moderného kuchynského dizajnu

Keďže ide o jednu z najfrekventovanejších oblastí v rodinnom dome, prioritou by mal byť premyslený a premyslený moderný dizajn kuchyne s vysoko účelovou funkciou. V tomto článku si prejdeme kľúčové prvky dizajnu kuchyne snov, ktorá bude vyzerať nielen esteticky, ale aj pozdvihne funkčnosť priestoru pre všetkých členov rodiny. Veľa úložného priestoruDostatok úložného priestoru pri zachovaní […]

Read More
Kuchyňa

Štýlové prvky, ktoré dotvoria vašu kuchyňu

Zariaďujete kuchyňu a premýšľate, ako ju dotvoriť, aby bola štýlová? Základom je kuchynská linka. Dôležité sú ale tiež detaily. Skúste dlaždice vyskladané do mozaiky, kúpte si moderné barové stoličky alebo zapojte farby. Kuchyňa je miestom, ktoré sa spolu s obývačkou často stáva centrom diania celej rodiny. Nielenže tu pripravujete jedlo (a kto by nemal rád jedlo), ale […]

Read More
%d blogerom sa páči toto: