Letné grilovanie je austrálskou tradíciou – ale robíte to dobre? Naučte sa ako BBQ ako profesionál s týmito jednoduchými, ale brilantnými tipmi a trikami:
Než budete variť
Ako na BBQ kontrolný zoznam
Trochu prípravok ide dlhú cestu a je niekoľko krokov, ktoré by ste mali urobiť pred vypálením BBQ. Po prvé, pozrite sa na všetky hadice, plynovody a regulátory, ktoré by mohli byť popraskané alebo zlomené od posledného varenia.
Ak používate novú BBQ prvýkrát, uistite sa, že je správne očkované. To pomáha odstrániť akékoľvek nátery, ktoré mohli byť použité na prepravu. Skontrolujte fľašu s plynom a uvidíte, ako je plná, tu je jednoduchý spôsob, ako to urobiť v priebehu niekoľkých sekúnd.
Nie je nič viac nepríjemné ako vyčerpanie plynu, keď ste uprostred varenia epické víkendové hody, preto pozorne sledujte svoju fľašu. S náhradnou fľašou na ruke môžete určite znížiť stres!
Ak tlačidlový štartér nefunguje, môžete ručne rozsvietiť BBQ – ako to urobiť bezpečne. Aby ste sa uistili, že vzplanutie mastných tukov nespája vás alebo jedlo, línie odkvapkávacej misky položte spolu s nejakým alfoilovým materiálom a materiálom pohlcujúcim tuk. Toto zlepšuje bezpečnosť, pomáha varením potravín rovnomernejšie a uľahčuje čistenie vánku.
Obchodné praktiky
Ako BBQ náradie
Pred začatím pečenia máte všetko, čo potrebujete. Základy zahŕňajú:
Kliešte a špachtle – vyberte si náradie s dlhými rukoväťami; tieto držia vaše ruky dobre od tepla
Ostrý nôž a rezné dosky – použite samostatné dosky na surové mäso, varené mäso a zeleninu
Teploměr z mäsa – to je mimoriadne užitočné, najmä pri hrubších mäsových rezoch
Podnosy alebo servírovací tanier – Nechajte niečo pripravené na uloženie všetkých vašich chutných dobroty po varení
Hliníková fólia – ryba ľahko popája na BBQ, takže ho zabalte do fólie pre lepší výsledok
Olej na varenie a papierové utierky – to sú horľavé, takže ich udržiavajte mimo horúcich oblastí BBQ
Pračka BBQ – všetko pripravené na efektívne vyčistenie po ošetrení BBQ vrátane umývacieho stroja, ktorý je určený na to, aby ste dostali všetko to, čo ste si stiahli z horúcej platne a grilu
Príprava mäsa
Ako pripraviť BBQ mäso
Varenie mäsa na grilovanie znie jednoducho, ale stále existuje veľa spôsobov, ako sa pokaziť. Najprv použite kvalitné kusy mäsa (s výnimkou lacného steaku pre váš vnútorný pomalý sporák).
Vaše steaky by mali byť pred varením pri izbovej teplote: nikdy nedávajte polotuhé mäso na grilovanie.
Olej a sezamujte mäso, nie gril alebo varnú platňu. Nie je potrebné, aby sa po celej ploche horúcej platne pokryla vrstva oleja – to je plytvanie a spôsobuje zbytočný dym. Je úžasné, koľko ľudí si myslí, že vie, ako variť skvelý steak – ale naozaj to nie je; tu je, ako sa to deje.
Podľa televízneho gurálu Anthony Bourdain, najhoršia chyba, ktorú ľudia robia pri varení mäsa, nechávajú, aby sa nechali odpočívať po dobu 5 minút pred servírovaním. Tento krok „umenie robiť nič“ je rozhodujúci pre lahodný steak, hovorí.
Veggie príprava
Ako pripraviť zeleninu BBQ
Zelenina varená na chuť BBQ úžasná, ale najlepší spôsob, ako grilovať je, aby ste ich netierali olejom predtým, než ich hádzali. Gril je suchý, pridáva mrholenie kvalitného olivového oleja a / alebo nejaké korenie potom.
Môžu byť trochu mokré, ak sú varené pred rosením v oleji. Pridajte nejaký cesnak, čerstvé bylinky, octu alebo citrónovú šťavu, aby ste im pred podávaním posilnili chuť. Capsicum, špargľa, kukurica, baklažán, cibuľa, huby, kapusta a cuketu sú vynikajúce grilované.
Varíme, až kým nebudete jemný a ľahko vykorenený, čo by malo trvať iba 4-6 minút.
Ako BBQ ako legenda na dvorku
Ako BBQ Tipy, aby ste sa do Backyard Legenda
Tieto jednoduché tipy vám pomôžu dosiahnuť najlepšie výsledky pri používaní BBQ:
Vždy predhrievajte svoj gril, aby ste získali kvalitnú spáleninu
Naozaj potrebujete len raz obrátiť hamburgery a steaky; uistite sa, že kusy kurčiat sú dôkladne uvarené; Klobásky by sa mali často otáčať, aby sa variť rovnomerne
Doba varenia sa bude líšiť v závislosti od jedla, s ktorým pracujete, a od veľkosti (a hrúbky) kusov; dávajte pozor, aby ste nepreletali krevety a ryby
Vytvorte „bylinkovú kefku“ z tymiánu, rozmarínu alebo šalvie; to je namočené do oleja a používa sa na mierne kefovanie mäsa, zeleniny alebo grilovaného chleba počas varenia
Získajte fľašu s postrekom a naplňte ju ochuceným octom. tento trik nielen dodáva jedlu extra chuť, ale aj zabraňuje páleniu mäsa
Čistenie BBQ je jednoduché
Ako BBQ čistenie BBQ
Čistenie BBQ nemusí byť únavné. Našťastie existuje veľa užitočných videí YouTube, ktoré vás krok za krokom prevedú celým procesom. Kľúč s čistením BBQ je vykonať dôkladnú prácu zakaždým. Špinavé BBQ je nehygienické a môže prilákať hmyz, takže vždy si vezmite čas na to, aby ste si ho poriadne vyčistili.